RUTES DE
SNORKEL
Ruta Snorkel La Solsida
La Solsida es una discreta caleta proxima al port deportiu Porte Senso. El fondo arenenc, que no aplega a – 2 metros de fondaria, se cobrix en el césped Cymodocea nodosa, que se combina en l’alga Padina pavonica i en Caulerpa prolifera. Podem trobar especies propies de fondos tous i tels, com l’esquiva pelaya i la sepia, aixina com menuts peixos i crustaceus, com torts, julias i donzelles. Ademes, podem acostar-mos a l’illot sito a uns 200 metros de la costa, que mos oferirà un cinturo de frondosa posidonia a la seua al voltant, en l’incessant pasturar dels bancs o cardúmenes de pudentes. Tambe, pots descobrir atre tipo de peixos com el serrà o els moluscs com el polp.
Ruta Snorkel Cap Negret
La coneguda plaja del Cap Negret acaba en el seu extrem nort en una punta rocosa, el veta, que dona pas a la menuda caleta del Soio. Els fondos entre estes dos puntes son molt adequats per al relaixant passeig en snorkel i mos oferixen multitut de motius d’interés. La ruta proposta ix del car sur del veta, a on hi ha una plaja de grava en la que mos podem equipar i entrar en l’aigua. Se tracta d’anar vorejant el rocos veta, que rep el nom de Negret degut al to de les grans roques que ho fiten. En el recorregut anirem trobant un païsage de pedres de mig tamany que s’alternen en clars d’arena i l’entapissat constant d’algues pardes com Caulerpa prolifera i Dilophus fasciola mutando un fondo colorit que contrasta despres en pedres de tamany cada volta major a mesura que mos alluntem de la punta i acrece la fondaria.
Ruta Snorkel L’Olla
Accedim a la plaja que està front a l’illot a l’alçada de l’hotel Vila Gadea. Des d’aci podem entrar a l’aigua equipats de l’equip llauger d’aletes, ulleres i tubo, i segons temporada, proteccio solar o be trage de neopreno. Esta plaja te orientacio surest i habitualment goja d’aigües tranquiles i límpias, en bona visibilitat.El fondo se presenta inicialment com una plataforma rocosa molt poc profunda en algunes formacions de pedra que poden amagar menuts polps aixina com curiosos gobis i bienis que semblen aguaitar-se expectants. A mesura que anem alvançant van fent la seua aparicio arees d’algues com Caulerpa prolifera i Padina pavonica i despres, mes avant quan el fondo se fa mes tou, algunes zones entapissades de Cymodocea nodosa. La fondaria anira acreciendo suaument fins alcançar els -2 o -3mts encara que en ocasions trobarém menudes pozas que poden alcançar els -5mts i aniran fent la seua aparicio les frondoses i verdes praderies de Posidonia oceanica, autentic refugi de multitut d’especies i guarderia de cries i alevins.
Ruta Snorkel Plaja Mascarat
A l’itinerari s’accedix des de la plaja del Mascarat Nort. Ya en la plaja, se part des de la vora esquerra, deixant l’espigo del port en el costat opost. Aleteja unflat a la costa i podras visualisar totes els parat changlot el mar, es molt facil, Despres de 5 minuts i a uns 2 m de fondaria aplegaras a una zona de fondo arenenc. Voras el canvi i les diferencies entre les distinctas tipos de Posidonia. Seguix en direccio a la sura groga que marca el llimit de la zona de bany i aplegaras a una zona de blocs rocosos rodejats d’una praderia de Posidonia molt be conservada. Per a accedir a esta tranquila caleta mos dirigim cap al port deportiu Lluïs Campomanes i sense entrar en ell seguim dret. Llavors trobem una bifurcacio i continüem, deixant a nostra esquerra la costera per a aplegar immediatament a la caleta del Mascarat. Esta menuda plaja es de vora rodada i està oberta al sur, trobant-se protegida per una escollera a la dreta i per un braç montanyos a l’esquerra. Cap a ell mos dirigim i seguint el seu perfil escomencem un recorregut en el que des d’un principi destaca l’abundancia de posidonia encara que a mesura que mos separem de la paret, cap a la dreta, fara la seua aparicio l’arenal i immediatament la presencia de fines fulles de Cymodocea nodosa.